Search

utorak, 4. veljače 2014.

TRENUTNA RUTINA: Njega lica

Drage moje dame... :)

Prije nekog vremena pitala sam vas na Facebooku želite li post o mojoj trenutnoj njezi lica/tijela/kose... Odgovor je bio potvrdan pa sam vam za danas pripremila post sa njegom lica.

Prvo vam želim reći par općenitih stvari... Ja nisam od onih osoba koje bi izdvojile čitavo bogatstvo za određenu kremicu (odnosno trenutno nemam takvih mogućnosti) tako da se trudim pružiti svojoj koži maksimalno za minimalno :D Pazim na sastav proizvoda jer svoju kožu želim njegovati, a ne štetiti joj raznim spojevima, kemikalijama, derivatima itd... Smatram (u biti znam) da koža pati od previše proizvoda, jer ukoliko koristite previše različitih proizvoda za njegu kože, aktivni sastojci koje ti proizvodi sadrže mogu sami sebe poništavati ili se njihovo djelovanje može udvostručiti, što pak onda dovodi do iritacija i oštećenja kože - to sam naučila od stručnjaka, dermatologa.

Imam suhu, atopičnu, ponekad i dehidriranu kožu, sklonu crvenilu. Osjetljiva je, te na određene sastojke reagira osipom, aknama, natečenošću i crvenilom. S vremenom sam već naučila koje sastojke moram izbjegavati. Inače nemam problema s prištićima, odnosno imam čisto lice.

Još želim reći da smatram da moja koža u ovim godinama ne treba neku zahtjevniju njegu, ključ je u dobroj hidrataciji, a kad uđem u tridesete onda ću misliti o prvim borama i boricama te promijeniti njegu. :)

Počet ću sa čišćenjem lica.
Lice čistim redovitno, 2x dnevno (ujutro i navečer). Večernje čišćenje sastoji se uglavnom od skidanja šminke (ako sam je taj dan nosila) i umivanja. Šminku skidam uljnom metodom koju sam naučila od Martine sa bloga Alter Ego Style, ili Bioderma Sensibio AR micelarnom otopinom (cijena u ljekarnama je cca 80 kn za 250 ml). Martinin post o uljnom čišćenju možete pročitati ovdje. Možda mi je uljna metoda mrvicu draža no ona iziskuje i malo više vremena. Nakon skidanja šminke slijedi umivanje mlakom vodom. Jutarnje čišćenje sastoji se uglavnom od umivanja hladnom vodom, osim ukoliko baš primijetim da mi je potrebno i čišćenje lica micelarnom. Kao što vidite nemam svoju umivalicu jer do sad nijednom nisam bila u potpunosti zadovoljna i još sam u potrazi.

Jednom u 10-ak dana, nekad i rjeđe, odnosno kada primijetim da mi to treba radim piling lica. Trenutno za tu svrhu koristim Green Girl Swet Orange piling kojim sam zadovoljna. Cijena mu je 70,00 kn za 120 grama na Green Girl stranici.

Malo češće koristim maske za lice. Trenutno koristim Avon Naturals Radiance Rose (oko 30 kn u katalogu) koja mi odgovara i lijepo se bori protiv suhoće.
Uz navedenu, tu i tamo se počastim Lush svježim maskama (cijena za 75 grama je 59,00 kn) ili si sama doma spravljam svoju masku :D Uglavnom rotiram to troje.
Najdraže su mi maske koje si sama spravim jer sam s vremenom naučila što mojoj koži odgovara i takve mi "home made" maske daju najbolji rezultat :)


I na kraju mazalice i serumi. Korisrim Balea Aqua Serum (cijena mu je oko 25 kn dm-u) prije spavanja i pokazao se kao dobar saveznik mojoj koži. Nanosim ga na još pomalo vlažno lice i kružnim pokretima umasiram.
Kad se serum upije umasiravam A-Derma Exomega kremu (cijena oko 130 kn u ljekarnama).
Na kraju na obraze (koji su mi najviše suhi) i usnice preko noći stavljam Babylove mast za dojilje. Da, mast za dojilje. Ona je od potpuno prirodnih sastojaka i ovu sam joj namjenu otkrila sasvim slučajno kad mi je isušena, dehidrirana i zategnuta koža lica nakon sati i sati provedenih u rađaoni vapila za bilo čime :D
Osim navedenih, koristim još i HiPP Intensiv Creme (cijena 20-ak kn). Nanosim je ujutro nakon umivanja te prije izlazaka van, osobito u ovo zimsko vrijeme.
Bepanthen kremu (cijena oko 45 kn u ljekarnama) koristim tek povremeno kad se pojavi neko crvenilo ili nadraženost.




I to je to drage moje... :) Vidim da se post odužio ali nadam se da ste ipak pročitale do kraja, ja sve vaše postove vrijedno čitam :)

Kako vam se čini moja njega? Jeste li očekivale nešto drugo?

 

Šaljem vam :* Hvala na čitanju ;)

Ivana, Mademoiselle Beauty :)

12 komentari:

koliko ja primjećujem skroz oke mi je ova tvoja rutina njege, jer ni ja isto nisam u mogućnosti kupovati ne znam kakve preparate.
ovaj aqua serum je jedino što koristim i ja, samo što ga ja stavljam skupa sa hidratantnom kremom i to samo na područje oko nosa gdje mi je koža suha jer mi je nekak pretežak sanostalno i za cijelo lice. ljubiiiim :*

Odličan post! Balea Aqua serum odgovara i meni, iako imam masnu kožu. Mislim da nam svima treba puno hidratacije u ovim zimskim danima. Hipp intenzivna krema mi je super, ali ju koristim kao kremu za ruke ili stopala, za lice mi je premasna.

Odličan članak :D
Ni ja ne koristim previše stvari za njegu lica :D Ova Hipp krema mi je super, stavim ogromnu količinu na lice prije spavanja i ujutro mi lice izgleda zaglađeno i čisto :D
Sad si me podsjetila kako je red da i sama napravim neki piling lica :)
Ova Avon maska se čini odličnom :D

Vidiš meni se čini baš lagan serum :D Izgleda da je od osobe do osobe... :D

:*

Hvala :)

I moja sestra ga voli a također ima masnu kožu...jako je dobar ;)

Ja HiPP kremicu koristim za sve...lice, ruke, tijelo.. savršena mi je :)

Hvala :D

Hahahaha, neka sam - bar neka korist od mene :D

Masku sam jako zavoljela ♥

Čisti dokaz da se koži može pružiti potrebna njega bez korištenja proizvoda od 1000 kuna :D Ja sam uporno koristila proizvode sa prirodnim sastojcima i uvijek neke iritacije :/ Jedino su mi Hipp kremice super, imaju stvarno odličan sastav. Sada sam primorana uložiti u dobru preparativnu kozmetiku jer je moja koža jednom riječju, snob. :D

Slažem se... Cijena nije nužno garancija kvalitete...

Vjerujem da je problem bio u tome što mnogi nude "prirodne sastojke" a kad malo bolje pogledaš i nisu baš prirodni... :/

Hahahahahaha...ma nije :D Znam kako ti je, i ja sam dugo muku mučila sa svojim "snobom", sve dok nisam našla odgovarajuću njegu :)

Sviđa mi se tvoja njega :) jedino meni ovaj aqua serum nije ostavljao neki efekt, ali Hipp kremu cu probati cim prije kad ju svi toliko hvale! I slazem se da nam koza pati od previse proizvoda, u zadnje vrijeme pokusavam smanjiti stavljanje bilo kakvih krema, maski, sminke na nju, ali rijetko uspijem...

Kremica je stvarno odlična!

Hahahahahahaha, znam kako ti je... Ali isplati se :)

super odabir proizvoda, moja koža je potpuno drugačija, pa imamo zajedničku samo hipp kremicu :)

Hvala :)

Izgleda da je HiPP apsolutni favorit među blogericama :D

Objavi komentar

Hvala vam na čitanju i komentiranju :)

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More